Fjellflyt
Books

FOKUS planlegger

Prosjektet ditt fortjener bedre enn bare blanke ark

$5,560 raised

of $2,680 goal

207% Funded!
Not Available
Nov 29 2015
funded on

Recent Updates

You'll be notified about news and stock updates for this project.

En planlegger, ett prosjekt. Helt ferdig

Fokus planlegger hjelper deg å få raskere framdrift i et prosjekt som betyr noe for deg. Du fullfører prosjektet innen 30 arbeidsdager (som ikke trenger å være etter hverandre), og jobber minst 15 minutter hver gang. Gå deg en tur, få flyt og bruk litt tid på å planlegge på papir - så kan du også få prosjektene dine ferdig på halve tida.


Stretch goal: Klarer vi å doble?

Nå satser vi på å nå 200% av vårt første mål, til sammen 5360 USD.

Når vi det nye målet på 200% finansiering får ALLE som har støttet kampanjen til nå og fram til kampanjeslutt ekstra premier!

Premier om vi når det nye målet og passerer 5360 USD:

 1. Bakgrunnsbilde til PC-en din som minner deg på å holde FOKUS, med motiv fra animasjonsfilmen Ideer i bevegelse (som du kan se på forsiden på fjellflyt.no)
 2. Foredrag og spørsmål-og-svar-sesjon på nett (webinar) om hvordan du kan komme i gang med crowdfunding med Torill
 3. Invitasjon til lanseringsfest for planleggeren i Oslo på nyåret

I tillegg trekker vi ut 3 personer som får en ekstra planlegger i tillegg til bestillingen sin!

Dette håper vi er god motivasjon til å være med oss å dele kampanjen med venner og kjente - eller legge inn en bestilling om du ikke alt har gjort det.


Har du noen gang hatt så mye å gjøre at det har føltes som om du ikke har fått gjort noen ting når arbeidsdagen er slutt?

Teknologi er en naturlig del av livet, men PC-er, nettbrett, laptoper og telefoner byr også på distraksjoner.

For de fleste av oss er det en selvfølge å bruke digitale kalendere, epost, apper, 2do-lister og prosjektstyringsverktøy for å holde orden på hva vi skal gjøre. Det er vanskelig å se for seg at vi skal klare oss uten, og det tror jeg heller ikke vi skal.

Men i takt med at vi får lengre lister, flere varsler og påminnelser, føler mange seg ufokuserte, stresset, overveldet, forvirret og litt presset.

Vi prøver å gjøre så mye, men får aldri ferdig det vi helst ville komme i mål med.

Vi henger alltid etter i steden for å lede an.

Teknologien i ferd med å ribbe oss for oppmerksomhet og konsentrasjon, og arbeidsdagen er som å sykle uten å ha hjulene på asfalten. Vi spinner stadig fortere, men kommer ikke av flekken.

…sometimes it’s worth remembering that you can’t chase everything at once - or you may have nothing forever.

It’s called “focus”, and with all the amazing things that technology gives to us, focus is the one thing it can also take away.

Ash Ambirge, seriegründer og tekstforfatter, <themiddlefingerproject.com>

Det er på tide å få FOKUS tilbake der det skal være: På et prosjekt som virkelig betyr noe for deg.

Hvem har laget FOKUS?

Fjellflyt er en gründerbedrift i fjellbygda Vågå. Gründertrener Torill Bye Wilhelmsen lærer gründere fra hele landet å bygge opp lønnsomme og bærekraftige bedrifter - mens de går seg kreative på tur.

Samarbeidspartnere er kunstner og illustratør Line Elghøy Marsdal i Purenkel og kunstprosjektet Vaffel&Gevir, og designer av planleggeren er Morten Stensland Løwe i Løwehjerte.

Vi har laget planleggeren fordi vi alltid har mange baller i lufta på én gang og trengte mer struktur på dem. Vi synes gode ideer fortjener bedre enn skinnende ark i billige notatbøker der tusjen blør gjennom sidene! Dessuten hjelper det ikke at de er så presset i pris at vi kjøper for mange av dem (og ender opp med å lete etter den vi kanskje skrev noe viktig i, i steden for å faktisk jobbe).

Vi liker å lage ting, synes ikke det er noe mål i seg selv å jobbe minst mulig, og tror at alle har minst ti kreative prosjekter som er verdt frustrasjonen, omveiene og motbakkene å komme i mål med.

Hvordan funker FOKUS planleggeren?

Samle alt som hører til ett prosjekt i FOKUS, og ta fram planleggeren når du skal jobbe med dette ene prosjektet.

Du får ett sted å samle ideer og strukturere innspill og ideer, og et oppsett som lar deg planlegge hva du skal ta tak i nå og hva som kan vente.

Dermed trenger du ikke omorganisere og rydde hele den vanlige kalenderen og gjøre ferdig alt på 2do-lista for å kunne legge vekk andre ting og faktisk jobbe med det prosjektet du vil ha framdrift i.

Ingen streben etter perfeksjonisme, bare små skritt som får deg stødig framover.

Når du skal jobbe med prosjektet vet du hvor du slapp sist, har alle notatene og ideene dine på ett sted og en papirplanlegger med en struktur som gjør det enkelt å planlegge det neste du skal gjøre (uten at du forviller deg inn i alle appene på datamaskinen først).

Det trenger ikke være perfekt, du må bare komme i gang!

Metode - slik bruker du planleggeren

 1. Bestem deg for hva prosjektet ditt er
 2. Sett en deadline og beskriv prosjektet
 3. Planlegg ved å bryte opp prosjektet i mindre deler og prioriter hva som er viktigst, hva du skal gjøre nå og hva som kan vente, og noter ting som skal gjøres eller folk som skal kontaktes.
 4. Jobb med prosjektet: Lag skisser, lim inn bilder, skriv, tegn, regn eller lag tankekart.
 5. Forplikt deg til en dato du skal fortsette å jobbe med prosjektet, og skriv hva du skal gjøre neste gang så det er lett å ta opp tråden igjen.

BONUS: Gjør planleggeren til din egen velg fra et 20-talls maler du kan laste ned gratis og lime inn i planleggeren. Det er alt fra tankekart, grafer og punktlister for å nevne noen, og du kan komme med forslag til nye maler.

5 grunner til at FOKUS kan få prosjekter i mål dobbelt så raskt

Bruker du litt mer tid på å planlegge hva du skal gjøre og når - på papir - kan du nå målene du setter deg og fullføre prosjektene dine mye raskere.

 1. I USA fant forskere ut at dersom studenter fikk mer tid til å planlegge semesteroppgaven på papir, leverte de oppgaven mye tidligere enn ellers. Ikke i uke 11 som opprinnelig var tenkt, men i uke 6.
 2. En studie i helsepsykologi fant at 91 prosent av de som planla neste treningsøkt ved å skrive ned hvor og når de skulle trene hver uke, faktisk gjennomførte økta. De som bare leste inspirerende artikler om trening endret ikke atferd.
 3. Skriver du ned målene dine er det 42 prosent mer sannsynlig at du oppnår dem - ja, bare ved å finne ut hva de er og skrive dem ned!
 4. Vi blir 60 prosent mer kreative når vi går, og mange sier de får mer perspektiv og tenker klarere så det er lettere å ta valg. Du kan ta med deg FOKUS på tur, få flyt når du går og finne ut hva du skal gjøre når du kommer inn og skal begynne å utføre oppgavene.
 5. Planlegging på papir ser ut til å være spesielt virkningsfullt for de som ser på seg selv som kreative mennesker (hallo, jeg ser på deg!). Designere bruker dataprogrammer til å gjøre ferdig et design, men forskning viser at selv disse avanserte databrukerne som oftest velger å “tegne ut” ideene sine på papir i en tidlig fase av det kreative arbeidet for å få best resultat. I den tidlige fasen av designprosessen skal det tas mange valg og ideer skal utforskes, og den tradisjonelle måten å gjøre det på - på papir - står fortsatt sterkt.

Prising


Paper-based task management systems work so well because you’re not trying to work from them – the reason you refer to such a system is not to do you work, but to figure out what you need to be doing. (…)

Our projects take lives of their own sometimes (most of the time) – and computer-based task management systems cause most people to spend more time restructuring the plan and fidgeting with software than working on the product.

A paper-based system lets you develop a system (…) and let’s you maintain that motion without pulling you away from the work. Charlie Gilkey, productiveflourishing.com


Design

Fokus er din bok. Det er du og ditt prosjekt som er viktig, og designet er derfor dempet og diskret.

Designeren har laget et åpent, dynamisk og fleksibelt design som du kan bruke slik du vil, men som hjelper deg å strukturere planleggingen din.

De ulike boksene/rubrikkene på hvert av de 30 dobbeltsidige oppslagene kan brukes på utallige måter, men vi har foreslått en måte å bruke hvert felt på så du kan komme i gang uten å finne opp kruttet på nytt.

Tekniske data

Planleggeren er påfunnet, designet, trykket og innbundet i Norge og CO2 utslipp er kompensert for.

Produksjonsplan

Planleggeren er ferdig designet etter at vi har jobbet med den i over et år og den siste tiden hatt den ute til testing hos gründere. For trykking har vi funnet en god samarbeidspartner som vi har jobbet med før, som er god på miljø og leverer i tide. Planleggeren har fått plass i køen hos trykkeriet og bokbinderen, og familien er klar for dugnad når pallene med planleggere blir levert i begynnelsen av desember. Det er lagt inn noen ekstra dager til pakking og frankering av pakkene så de skal være i postkassa di senest den 15. desember.

Utfordringer og risiko

Den største risikoen er at det kan oppstå forsinkelser hos underleverandører. Vi har bestilt tid for trykking og innbinding i god tid og har en god dialog med underleverandørene for å være oppdatert på fremdriften og unngå forsinkelser. Vi er derfor trygge på at alt vil gå etter planen.

Dette sier de som har testet FOKUS

For å få et inntrykk av hvordan FOKUS planlegger kan hjelpe folk i mål med prosjektene sine raskere, fikk en gruppe gründere teste den ut. Her er et lite utdrag av evalueringen de gjorde etter testperioden.

Spørsmål: Hva endret seg med måten du jobbet på når du hadde FOKUS planlegger?

Spørsmål: Hvordan er det å bruke en papirplanlegger?

Spørsmål: Hva kan FOKUS brukes til?

Spørsmål: Hva likte du best?

Spørsmål: Vil du anbefale FOKUS planlegger til andre?

JA! Hjelper deg å få fokus, rett og slett!

NB! Bildene på denne siden er fra prototypen på planleggeren. Den trykte førsteutgaven av planleggeren FOKUS vil derfor avvike noe fra bildene du ser her.

Ask a Question

Produced by Fjellflyt in Vågå, Norway .

Sold and shipped by Crowd Supply.

FOKUS Planlegger

1 FOKUS planlegger, introduksjonspris 299 kr. Beregn inntil 14 dagers leveringstid nå før jul. Fri frakt i Norge.

$35 $8 US Shipping / $18 Worldwide

About the Team

Fjellflyt

Vågå, Norway  ·   fjellflyt.no

Walk. Think. Create.

Torill Bye Wilhelmsen

See Also

Subscribe to the Crowd Supply newsletter, highlighting the latest creators and projects